Ha egy jó és aktív AC közösséghez szeretnél csatlakozni, akkor kattints a képre és jelentkezz a zárt csoportunkba.

Szabályzat:

I. A csoportban elvárt a kulturált viselkedés általános szabályainak betartása, azaz:

1. TILOS a személyeskedés, más tagok sértegetése, zaklatása, kigúnyolása, megfenyegetése!

2. TILOS bármely vallási, politikai, etnikai, nemzeti/nemzetiségi, nemi, lelkiismereti, rajongói csoport szidalmazása, kigúnyolása! Itt külön kitérnék a rajongói csoportok kigúnyolására. Több esetben előfordul, hogy valamely más fantáziavilág rajongóira. Az ilyen viselkedés ebben a csoportban nem kívánatos.

3. TILOS az agresszív, fenyegető, félelemkeltő, gyűlöletkeltő bejegyzések/hozzászólások közzététele!

4. Kerüljük az obszcén, trágár kifejezések használatát, de ha mégis már így teszünk, akkor legalább alkalmazzunk öncenzúrát (pl. “sz@r”, “b…ssza meg”)!

Ha valaki megsérti az 1., 2. vagy 3. pontot, akkor a sértő tartalmat eltávolítjuk, az illetőt pedig AZONNALI HATÁLLYAL töröljük a csoportból. A 4. pont megsértése esetén a tartalmat töröljük, súlyos, illetve sorozatos elkövetés esetén pedig az illetőt is eltávolítjuk a csoportból. A súlyosság megítélése az adminok jogköre.

Ha valakit inzultus ér, és ő is megsérti a szabályzatot, a fenti szankciók rá is vonatkoznak. Az adminokat nem érdekli, hogy “ki kezdte”, nem az óvódában vagyunk. Ez nem azt jelenti, hogy nem lehet önmagunkat megvédeni. Természetesen lehet, ez mindenkinek elidegeníthetetlen joga. De azt a kulturált viselkedés keretein belül tegyük. Ha valakit támadás ér, jelentse azt az egyik adminnak, ő majd intézkedik. Illetve, ha feltélenül maga akarja intézni a dolgot, azt tegye privátban, és ne a csoport keretein belül!

II. A csoport az Assassin’s Creed világáról szól, így csak olyan bejegyzések közzététele engedélyezett, amely legalább utalások szintjén kapcsolódik az Assassin’s Creed világához. Egyszóval TILOS az OFF-olás. Néhány dolgot külön is kiemelnénk:

1. TILOS a pornográf tartalmak, illetve az olyan erotikus tartalmak közzététele, amelyeken intim testrészek láthatók! Emellett TILOS az olyan erotikus tartalmak (elsősorban képek) közzététele, melyeken az erotika dominál.

2. TILOS bármilyen illegális tartalom közzététele!

3. TILOS a politizálás, illetve különböző szélsőséges nézetek hangoztatása, terjesztése!

4. TILOS a trollkodás, illetve a like-vadászat! Tehát senki ne osszon meg komolytalan, ízléstelen, a többi tag hergelését célzó tartalmakat, illetve olyan posztokat, melyek célja a like-ok gyűjtése.

5. TILOS az üzengetés! Az adminoknak, a csoportnak. Ha olyan tartalmat találsz, ami szerinted sérti a csoport szabályzatát, ne a csoportba írj, hanem jelentsd az adminoknak, hidd el, előbb vagy utóbb intézkedni fognak. Ha más közönli valód van, keresd fel az egyik admint privátban. (Ez alól kivételt képez, ha valaki megköszöni a csoportba való felvételt.) Ne üzengessetek a csoportnak: tipikus példa, amikor valaki bejelenti, hogy kilép a csoportból. (Miért kell ezt bejelenteni? Mi köze ennek az Assassin’s Creedhez?) Az adminok a szabályzat ezen pontja alól természetesen felmentést élveznek, hiszen muszáj valamilyen formában kommunikálnunk a tagokkal, és ennek legegyszerűbb módja egy bejegyzés.

Ha valaki OFF (témába nem illő) bejegyzést tesz közzé, azt töröljük, szélsőséges esetben pedig az elkövető személyt is a csoportból. (Bizonyos esetekben (például, ha valami jótékony célról van szó) az adminok tehetnek kivételt az OFF-tilalom tekintetében, de ehhez előzetes egyeztetés szükséges.)

Az OFF-tilalom elsősorban a bejegyzésekre vonatkozik, egy-egy bejegyzés alatt kialakulhat olyan beszélgetés, ami OFF-oláshoz vezet, ilyenkor az adminok elnézőbbek, de azért igyekezzünk a csoport témájánál megmaradni.

III. A témahalmozódásról. Előfordul, hogy rövid időn belül ugyanazt a képet, videót, cikket stb. többen is megosztják. Ez nyilvánvalóan fölösleges, hiszen az adott témát egyetlen bejegyzésnél is alaposan át lehet tárgyalni. Ezért, ha valaki 24 órán belül olyan tartalmat oszt meg, amit valaki már megosztott, csak az egyiket hagyjuk meg, a többit töröljük. Az az egy fog megmaradni, amelyik alatt a legterjedelmesebb vagy legkulturáltabb beszélgetés bontakozott ki.